Hotel | Restauracja | Imprezy
Tramp Bytom

Przystawki

Tatar

tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i pieczarką podawany z pieczywem i masełkiem

 

 

Śledź w oleju

z cebulką podawany z pieczywem

 

 

Śledź w śmietanie

z dodatkiem cebulki i ogórka podawany z pieczywem

 

 

Camembert zapiekany

camembert zapiekany, podawany z żurawiną

 

 

Sałatka Szefa Kuchni

Sałata z pomidorem, ogórkiem zielonym, cebulą, jajkiem na twardo i serem żółtym, podawana z grzankami i oliwą z oliwek

 

 

Zestawy obiadowe

 

Śląski obiad

rolada wołowa podawana z kluskami i kapustą czerwoną zasmażaną

 

 

Zestaw drwala

gulasz wieprzowy podawany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

 

 

Placek po bytomsku

placek ziemniaczany podawany z gulaszem wieprzowym, kleksem śmietany i zestawem surówek

 

 

Miechowicki specjał

żeberka wieprzowe z kapustą kiszoną zasmażaną i ziemniakami

 

 

Zrazy po myśliwsku

polędwica wołowa w sosie z boczkiem, ogórkiem kiszonym i pieczarką, podawana z kluskami i kapustą czerwoną zasmażaną

 

 

Zestaw cornflakes

filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych podawany z żurawiną, frytkami i zastawem surówek

 

 

Szef kuchni poleca

 

Golonka po bawarsku

Propozycja: golonka podawana z ziemniakami, kapustą kiszoną zasmażaną z dodatkiem musztardy i chrzanu, cena zestawu około 30,00zł

 

 

Czopsy Benedyktyńskie

dwa kawałki steku wieprzowego smażone z szynką, miodem i czosnkiem podawane z frytkami i zestawem surówek

 

 

Polędwica z grzybami

polędwica wołowa smażona, w sosie śmietanowym z grzybami leśnymi podawana z ziemniakami i zestawem surówek

 

 

Roladki z indyka

roladki nadziewane farszem z szynki, papryki i orzechów włoskich podawane z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną zasmażaną

 

 

Schab a’la Tramp

schab smażony soute z pieczarkami, szynką i serem podawany z frytkami i zestawem surówek

 

 

Desery

 

Ananas w kokosie

trzy plastry ananasa panierowane w kokosie podawane na ciepło z polewą czekoladową

 

 

Puchar lodowy bakaliowy

lody czekoladowo – śmietankowe podawane z bakaliami, wiórkami czekolady, polewą czekoladową i bitą śmietaną

 

Puchar lodowy owocowy

lody truskawkowo – śmietankowe podawane z owocami polewą truskawkową i bitą śmietaną

 

 

Puchar lodowy adwokatowy

lody śmietankowe z rodzynkami, oblane likierem jajecznym i bitą śmietaną

 

 

Jabłko w cieście

Delikatne jabłko smażone w cieście naleśnikowym, podawane z bitą śmietaną i żurawiną, oprószone świeżo startym cynamonem

 

 

Deser jabłkowo – lodowy

prażone gorące jabłko połączone z gałką lodów śmietankowych i polewą czekoladową

 

 

Naleśniki

dwa naleśniki z jabłkiem podawane z polewą czekoladową

 

 

Dania główne

 

De volaille

 

 

Filet z kurczaka panierowany

 

 

Filet z kurczaka nadziewany serem, szynką

 

 

Filet z indyka w cieście naleśnikowym

 

 

Filet z indyka soute z pieczarkami

 

 

Pieczeń z karczku nadziewana śliwką.

 

 

Stek wieprzowy z cebulką

 

 

Kotlet schabowy tradycyjny panierowany

 

 

Kotlet schabowy po hawajsku

 

 

Kotlet schabowy po szwajcarsku

 

 

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami

 

 

Bryzol z polędwicy wołowej z pieczarkami

 

 

Rumsztyk z polędwicy wołowej z jajkiem

 

 

Rumsztyk z polędwicy wołowej z cebulką

 

 

Filet z mintaja panierowany

 

 

Filet z mintaja po parysku

 

 

Filet z soli panierowany w migdałach

 

 

Łosoś dzwonek smażony

 

 

Pstrąg smażony

 

 

Pstrąg gotowany z jarzynką

 

 

Dodatki uzupełniające

 

Kluski śląskie

 

 

Ziemniaki

 

 

Ziemniaki smażone

 

 

Frytki

 

 

Dolarchips

 

 

Kulki

 

 

Ryż

 

 

Surówki i Sałatki

 

Zestaw surówek

 

 

Surówka z marchewki

 

 

Sałatka z czerwonej kapusty

 

 

Kapusta czerwona zasmażana

 

 

Kapusta biała zasmażana

 

 

Kapusta kiszona zasmażana

 

 

Sałatka z pory

 

 

Ogórek kiszony/konserwowy

 

 

Zielona sałata ze śmietaną

 

 

Buraczki

 

 

Mizeria

 

 

Ćwikła z chrzanem

 

 

Pieczarki smażone

 

 

Sałatka z selera z rodzynkami

 

 

Bukiet jarzyn

 

 

Szpinak na gęsto

 

 

Marchew z groszkiem

 

 

Zupy

 

Rosół z makaronem

 

 

Żurek śląski z ziemniakami

 

 

Zupa pomidorowa

 

 

Barszcz czysty

 

 

Bulion z żółtkiem

 

 

Zupa cebulowa

 

 

Krem z pieczarek

 

 

Krem z zielonego groszku

 

 

Barszcz z krokietem

 

 

Krokiet

 

 

Żurek śląski z jajkiem, białą kiełbasą i pieczywem

 

 

Flaczki wołowe z pieczywem

 

 

Bogracz z pieczywem