Przyjęcie weselne rozpoczynamy powitaniem Pary Młodej tradycyjnie chlebem i solą.
Na obiad proponujemy:
- Rosół z makaronem
- Roladę wołową śląską – 100%
- Filet z kurczaka nadziewany szynką i serem – 50%
- Pieczeń z karczku nadziewaną śliwką – 50%
- Kluski śląskie
- Kluski polskie
- Ziemniaki
- Kapustę czerwoną zasmażaną
- Kapustę białą zasmażaną
- Kawa, herbata (ilość nieograniczona)
Na zimną płytę proponujemy Państwu:
- Patera wędlin (polędwica, salami, kabanosy, szynka wieprzowa) z serem
- Tymbaliki (galaretki z kurczaka z warzywami)
- Kapelusze pieczarek smażone w cieście piwnym
- Śledziki – jeden rodzaj (w oleju z cebulką, w śmietanie z cebulką i ogóreczkiem, marynowane w occie, szaszłyki śledziowe z papryką, ogórkiem z sosem czosnkowym, kulki z mintaja w zalewie octowej)
- Kawałki fileta z kurczaka smażone w cieście kokosowym
- Jajka faszerowane
- Sałatki – jedna do wyboru (sałatka gyros, sałatka grecka z serem feta i oliwkami, sałatka z kurczaka wędzonego i ananasa, sałatka z kurczaka wędzonego i ryżu, tradycyjna sałata jarzynowa lub ziemniaczana, sałatka z tuńczyka, sałatka z surimi)
- Pomidor, ogórek, pieczarka konserwowa, papryka
- Pieczywo, masło
Propozycja pierwszej kolacji:
- Filet z indyka w cieście naleśnikowym
- Frytki
- Surówka z kapusty pekińskiej
Propozycja drugiej kolacji
podawanej tuż po oczepinach
- Barszczyk czerwony z krokietem
Serdecznie Zapraszamy!